sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

17-18.4.2015

17.4.2015 Perjantai

Aamupala: Activia Kevyt (56kcal)
Päivällinen: Salaattia, kanaa ja riisiä (340-360kcal)

Perjantaiaamu oli ihan tavanomainen, heräsin tosin vähän myöhempään ja aloin laittautua samalla kun Juuli makasi sängyssä reporankana. Olen oppinut että se kannattaa vaan jättää siihen mörisemään, kyllä se sieltä ajallaan nousee, haha! Kun sitten molemmat kiireessä vedeltiin paitaa jalkoihin ja eripari sukkia jalkoihin, huomasin että mun oli pakko syödä pieni aamupala ennen kouluun menoa. Oli kiire taikka ei. Jännä, koska olen tosiaan aamupalaa vierastanut eniten uusista aterioistani. Jotenkin se 'päivän tärkein ateria' on ollut suuri kauhistus, mutta nyt jollain tasolla tiedostan että se myös antaa pökköä pesään. Ei lihota, vaan antaa energiaa.
Koulussa hikoilin näyttötyön kanssa, kaveri hikoili tulevaa matikan koetta, ja muutenkin tuntui että kaikki olivat kauhean kiireisiä ja kireitä. Ah, se tunne kun sain työn valmiiksi ja kiitettävää kommenttia opettajalta. Kirjaimellisesti miltei pyörryin helpotuksesta, kiitos vain Janita kun pitelit tätä mummoa pystyssä (tiedän että luet tätä, senkin pikku vintiö).
Päätin muuten ottaa omat eväät mukaan kouluun, koska omatekemää kastiketta oli niin paljon. Ai jeesus, en kadu. Kanakastikesalaattisörsselissä (a.k.a huippea vauvanruoka by Möhkis) on sitä jotain.

Välipala: Danone Danup Very Berry(201kcal)
Välipala part 2: Leader Juustokakun Makuinen Vadelma-Sitruunaproteiinipatukka(60kcal)
Leipomiset: Skyrcupcakes: 50kcal per pala (söin kaksi tai kolme, eheh) (100-150kcal)
Ateria/Iltapala: Skyr Vanilija ja Elovena Omena&Kaneli sekä Valkosuklaa&Mansikka - sekoitus(355kcal)

Tuntuu että loppupäivästä ei ole mitään muistikuvaa. Olin aivan poikki, leivoin Skyr Vanilijan sekä Kinder maxin makuisia kuppikakkuja, löhösin puolikuolleena ja siinä se taisi mennä. Tarkoitus oli vetää treeni mutta eipäs niin käynytkään. Toisaalta ei harmita, oli ihana pitää ilta vapaata kaikesta. Ihan vaan olla ja nauttia, joka siis minun tapauksessani tarkoittaa nähtävästi Youtubea, Fault in our starsia ja puuroa kera Skyrin. Hyvä tietää.

18.4.2015 Lauantai

"Aamupala" :
Paulig Frezza Vanilla(180kcal)
Skyrkuppikakku(50kcal)
Leader Juustokakun Makuinen Vadelma-Sitruunaproteiinipatukka (josta olen jo nakertanut kuvaa ottaessani)(60kcal)

Lauantaina olo oli heti herättyä ihan super, kello taisi olla jotain yhdeksän kun tyrkkäsin treenivaatteet päälle ja pidin tunnin hemmetin raskaan, mutta palkitsevan session. Fiilis oli mahtava.
Joku hulluus sai minut taas valitsemaan punaiset piilolinssit, koska noh, why not. Rakastan noita möllyköitä. Näillä kyllä saa pelästytettyä uskovaiset ja naperot. Pyhät vedet vaan roiskuu kun kävelee ohi.
Koska ilma oli niin absoluuttisen jees, päätin tyrkätä päälle jotain missä olo olisi mahollisimman jees sekin. Nahkatakkiin pujahdettuani nappasin jotain suuhun ja lähdin miltei liitämään kohti Savonlinnan sillan toista puoliskoa.
Tässäpä pieni infopläjäys: Savonlinna on jaettu ns. kahteen puoliskoon, eli The Sillan Keskusta-puoli (jonne kuuluu keskusta ja esimerkiksi Pilajaniemi) ja The Sillan Amis-puoli (jossa ovat esim Liddli, Amis, Prisma ja puliukot). En tiedä miksi, mutta aina kun ylitän sillan ja pääsen tälle pulejen kartoittamalle alueelle, aivojen perukoilla jokin ääni toteaa kylmän viileästi, että takaisin ei ole tulemista. Ahdistavaa! Nytkin odottaessani Juulia pääsin todistamaan R-kioskiin ryhmittyneen pulilauman mielenkiintoisia turinoita politiikasta.

Päivällinen/Ruoka/Iltapala:
Liddlin Kinkkujoosto Croissant( ei hajuakaan kaloreista, uskoisin että jotain 300-350)
Saarioinen Mannapuuro kera mustikoiden(281kcal)

Yritin Juulin avustuksella etsiä Prismasta Muumi-eväslootaa (älkää kysykö, muumiaddiktioni on vahvaa kamaa) vaan ei. Ei yhtä ainutta! Ja netistä vielä pengoin että olisi. Ja koska kaikki söpöt eväslootat on joko hullun pieniä tai hullun kalliita, antaa olla. Pärjään näillä rumilla, vaikka silmäilenkin niitä arvostelevasti.
Prismalta menin Tinolle, käveltiin Liddlille ja koska olemme täysin peeaa molemmat, kulutimme kaksi tuntia miettien mitä ostamme. Minä hidastin tietysti kaupantekoa jatkuvalla kaloreiden kiikaroinnillani, mutta yritin kyllä kovasti pitää tiukkis-riman alhaalla. Onnistuinkin melko hyvin, mitä nyt Tino pari kertaa pyöritteli silmiään merkittävästi.
Tinon kämpillä juttelimme kaikki maan ja taivaan väliltä, minä tein Tinolle ruokaa samalla kun mussutin omaa Liddlin kinkkujuusto Croissanttiani ja oltiin vaan.
Huomasin päivän aikana kaksi parantumisprosessin kannalta tärkeää seikkaa itsessäni.
Yksi, projektin alettua olen paljon sosiaallisempi ja iloisempi, jaksan olla ihmisten kanssa aivan eri tavalla. Ilman ravintoa tuli aina välillä sellainen olo, etten yksinkertaisesti jaksa olla muiden seurassa, vaikka olenkin ollut aina todella seurasta riippuvainen.
Kaksi, mulla on taas terveellisesti nälkä. Eli toisin sanoen, huomaan nälän, annan itselleni luvan syödä ja hyvä olo tulee syötyä ruuan. Todella ihana huomata tämä seikka, sillä unohdin täysin, millaiselta terveellinen nälkä tuntuu. Aivan eri asia kun olla jatkuvasti nälkäinen, niin ettei lopulta enää edes huomaa sitä, mutta ruoka silti mielessä jatkuvasti. Vaikka edelleen tunnen pienen omantunnon piston tyydyttäessäni nälän, tiedän, että se on ainut oikea tapa. Paastoaminen ei johda mihinkään, se ei tee minusta parempaa tai vahvempaa ihmistä. Eikä oikeasti edes laihempaakaan. Nyt päässä on tilaa muullekin kuin ruualle!
Meinasin kuolla nälkään, koska söin vasta kuuden tunnin jälkeen aamupalasta, joten oli pakko syödä vielä puuro ja mustikoita. Ihan jees, puuro oli juuri sitä mitä voi valmispuurolta odottaa, mutta mustikat pelasti.
Kello oli jotain puoli kymmenen, kun Tino saattoi minua kotiin ja antoi lainaksi hupparin, toiset sukat ja paidan, joiden voimalla kestin kotiin asti. Syömishäiriöstä puhuttaessa ei ikinä puhuta siitä, miten tajuttoman kylmä voi vaan olla. Jatkuvasti. Aamulla luotin kauniiseen säähän ja uhmasin kai vähän sh:oosta johtuvaa paleluakin lähtiessäni matkaan liian vähäisellä varustuksella. Tosin pakkasin mukaan kolme extra-paitaa, arvasin etten muuten kävelisi illalla metriäkään jäätymättä. Yöllä sitten manasin uhmaani, olin totaallisen kylmissäni ja kaikista kerroksista huolimatta tärisin horkassa. Mutta yö oli tosi kaunis, oli ihana käppäillä ja jutella syvällisiä. Tärinästä huolimatta olin äärettömän onnellinen.

Lauantaiherkku: Rainbow Valkosuklaarusina(660kcal)
Paino 17-18-4-2015: 52.5kg

Eilen muuten tuntui ensimmäistä kertaa pitkään pitkään aikaan siltä, että hei, ei mun keho niin pahan näköinen olekaan. Tämä uskomaton fiilis kesti miltei koko päivän. En voinut uskoa sitä, en todellakaan muista milloin viimeksi olisi ollut niin hyvä olo itsensä kanssa. Toivon että tällaisia tuntemuksia seuraa jatkossakin!
Hyvä olo ei lysähtänyt, mutta jännityin vähän, kun söin illalla kaiken muun hyvän lisäksi Valkosuklaarusinoita, joita en ole 'saanut syödä' herran aikoihin. Ai hemmetti kun olivat hyviä. Kauhistuin kyllä tosissani, kun tajusin miten paljon kaloreita olin sinä päivänä saanut. Siinä määrin, että sekunnin ajan mietin oksentamista, mutta hätistin ajatuksen hiiteen samantien. Vaikka ahdstikin, päätin odottaa aamuun ja katsoa onko mitään pahaa oikeasti tapahtunut(eli painon nousua, näkyviä läskejä yms).
Mitä luulette että oli tapahtunut? Mun paino oli laskenut kolmisen grammaa (52.2kg). Joku saattaa turhautuneena todeta että no onpas outoa hemmetti, mutta mulle se oli iso todiste. Okei, treenasin eilen tunnin, kävelin miltei koko päivän, mutta silti. Horo on jatkuvasti jankuttanut, että saan liikkua hulluna ja olla syömättä kaksi päivää, ennen kuin 'napostelemisesta' tulleet kalorit kaikkoavat, ja niistä kertyvät läskit pienenevät. Huh huijaa, Horo on kuin maailman paskin personal trainer.


Mun sunnuntai jatkuu nyt lenkillä ja sitten odotan Juulia ja pidetään varmaan tällänen tyypillinen 'löhösunnuntai'. Pitäkäähän tekin ihan loistava sunnuntai ja syökää hyvin rakkaat immeiset! Möhkis kuittaa.

10 kommenttia:

  1. Löysin tämän blogin sattumalta. Savonlinnalainen olen minäkin. Sulla on upeita kuvia! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aina jännä jos joku samasta kaupungista lukee! Siistiä! Ja oi kiitos paljon! c:

      Poista
  2. Uuu laitappa noiden muffinien resepti tännepäin ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 skyrim (itse valitsin vaniljan)
      2 Kinder maxia (oman mieltymyksen mukaan tämäkin)
      4 kananmunanvalkuaista
      1 teelusikallinen leivinjauhetta
      Täysjyvä Kaurahiutaleita (Elovena) sen verran kun koet tarpeelliseksi, itse vain hujautin jonkun verran kaverin kehotuksen mukaan :-D
      1/2 teelusikallista kanelia
      Jos pääsyt kokeilemaan niin onnea matkaan!

      Poista
  3. Pakko kommentoida, että syötpä tosi vähän :0 siihen nähden jos kerta yrität korjata aliravitsemusta plus, että vaikuttaa siltä että liikut melko paljon ja vissiin useamminkin kerran viikossa? Aamupala vain jogurttia..missä lounas ja päivällinenkin hyvin kevyt, miksi ei kunnon ruokaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän toki näkemyksesi mutta yritä sinäkin ymmärtää tämä:
      Olen nimenomaan hitaasti parantamassa ja korjaamassa asioita, myös ruuan määriä. Prosessi ei ole niin yksinkertainen, ja se on enemmän psyykkinen kuin henkinen hanke. Esimerkiksi syömisestä johtuva ahdistus ja epäonnistumisen tunne hälvenevät vain hitaasti. Mutta nämä annokset ovat MINULLE jo todella suuri edistys, vaikka varmasti näyttävät kenen tahansa muun kun syömishäiriötä sairastavan silmissä pieniltä.
      Ymmärrän siis hyvin mitä yrität sanoa, mutta en valitettavasti voi todeta kun että kaikki aikanaan ja askel askeleelta!

      Poista
  4. Kuinka pitkä olet?:)

    VastaaPoista
  5. Löysin just tän blogin ja jäin lukemaan :) Onnea matkaan irti 'horosta' - ne osaa olla sitkeitä ämmiä ;) Lisäile kuitenkin ruokamääriä näistä, koska ittensä on pakko haastaa välillä! Pakko sanoa vielä että sun kasvot on mielettömän kauniit, voi kun tajuaisit sen itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, terve tuloa lukemaan! Aina ihan mahtavaa tietää jos joku löytää ja päättää alkaa seurata c:
      Horo tosiaan osaa olla sitkeä iilimato, mutta onneksi olen itsekin sitkeä sissi, hehe!
      Ruokamääriä lisäilen aina kun vaan tuntuu siltä että "nyt on aika" ja se on tähän asti toiminut mainiosti. Pientä takapakkia, mutta ei mitään mikä maailmani murtaisi c; joten kyllä, haastan itseäni jatkuvasti.
      Ei hemmetti, KIITOS IHAN HULLUNA! En osaa mitään muuta sanoa kun että made my evening. Kasvojeni kanssa olemme aina olleet vähän sodassa keskenämme, mutta emmeköhän vain opi elämään yhdessä.

      Poista